Jesús Purroy

L’homeopatia és ben present en el nostre entorn: molts metges la recomanen, les farmàcies en venen i la premsa considera que és una opció més per tractar tota mena de malalties. Moltes universitats l’ensenyen, per bé que no en els programes oficials, i la meitat dels nostres conciutadans n’han fet ús algun cop. Però és una ciència o una pseudociència? Una alternativa a la medicina tradicional o una moda passatgera?

Malgrat la gran popularitat que té l’homeopatia en la societat actual, els científics insisteixen a dir que les teories en què es basa contradiuen tot el que sabem sobre la física i la química. A més, els assajos clínics que han intentat demostrar la seva eficàcia no han aconseguit veure cap diferència significativa entre homeopatia i placebo.

"Homeopatia sense embuts" repassa les idees clau d’aquesta teràpia: la història, la teoria, els experiments, les contradiccions i la situació legal en què es troba a diversos països. Amb aquesta informació els lectors podran treure les seves conclusions. I segur que, tant si són usuaris ocasionals com convençuts, la lectura del llibre no els deixarà indiferents.

Pàgina facebook del llibre

En un article recent a Omnis Cellula vaig presentar alguna de les idees centrals del llibre: Contra la legitimació per simpatia. Omnis Cellula, 2012.

Si us interessa el tema també podeu mirar aquest video:

Homeopatia: creença o evidència?

I podeu llegir aquest article:

Aquest article no ha demostrat la seva eficàcia - Una proposta alternativa al decret sobre teràpies naturals, i viceversa. Mètode, 2007.